A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

BLAHALOUISIANA SZIMFONIKUS FEAT: ARSO

A Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös koncertje.

67287701_375232559855821_8889498476312788992_o

Augusztus 18-án a könnyű- és a komolyzene találkozik a színpadon: a székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana együttes az Alba Regia Szimfonikus Zenekar zenészeivel közösen lép a közönség elé, hogy a megszokottól eltérő hangzásvilágban is megmutassa dalait rajongóinak.

hangszerelők: Farkas Bence, Dobri Dániel

karmester: Szabó Mónika, az Operettszínház Karmestere, Karigazgatója

A Blahalouisiana, a nagy hazai fesztiválok jelentős fellépője 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből, egy gyönyörű hangú énekesnővel, Schoblocher Barbarával kiegészülve. A zenekar első single-je, a „The Wanderer” három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán.
A csapat az elmúlt években meghódította az összes kis- és nagy hazai klubot és fesztivált, a jubileumi 10. Fishing on Orfű fesztiválon harmadik alkalommal állt a nagyszínpadon, de a Sziget, a Campus, a VOLT, az EFOTT, a Fezen és a Strand fesztiválok fellépőinek sorában is kiemelt helye van. A zenekar nem csak határon innen, külföldön is szerencsét próbált: koncertezett már Erdélyben, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, de a Tallin Music Weeken és Hágában is bemutatkozott. A Blahalouisiana az első nagylemeze után új, tíz számot felvonultató koronggal jelentkezett „Alagutak, fények, nagymamád jegenyéi” címmel, amelyen helyet kapott a Petőfi Rádió TOP 40-es slágerlistáját hetekig uraló „Túl távol, elég közel” és a legújabb klipes dal, a „Ha élni felejtek” is. A telt házas A38-as lemezbemutató után a következő mérföldkő a 2018. január 16-i, szintén telt házas Müpa-s koncert volt, ahol a zenekar slágerei szimfonikus hangszerelésben szólaltak meg.

Schoblocher Barbara énekesnő „ezer közül is felismerhető” hangja és a sajátos Blahalouisiana-hangzás ezúttal is klasszikus hangszerekkel egészül ki, Balázs Ádám zeneszerző hangszerelésében. A zenekar a fehérvári szimfonikusok közreműködésével a 70-es évek hangulatát varázsolja a Székesfehérvári Királyi Napok könnyűzenei színpadára: egyszerre lesz ez időutazás, holdra szállás és sétarepülés a zene szárnyán.

művészek

  • dátum:
  • helyszín:
  • időpont:
  • 2019. Augusztus 18.
  • Zichy-színpad
  • 19:30

Jegyek és Bérletek

vissza