A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

A Háry János főszereplői

A Kodály Emlékév egyik legkülönlegesebb előadása november 6-án a Vörösmarty Színházban.

Fiatalok, lelkesek, profik… bemutatjuk az előadás főszereplőit.

  

Háry János – Koczka Tamás

kocz

Gyöngyösi lakosként a gyöngyösi Egressy Béni Zenetagozatos Általános Iskolába járt. Középiskolai tanulmányai a marketing és kereskedelem irányába fordultak, később kezdett el ismét a zene iránt érdeklődni. Gitáron és zongorán kezdett tanulni, majd később énekelni. 

Kisiskolás kora óta mindenféle sportban jeleskedik: 13 évet futballozott, futott, atletizált és úszott, teniszezett és az asztaliteniszt is kipróbálta. Mostanában a hegyi kerékpározást és a konditermi sportfoglalkozásokat "űzi". 

Gyöngyös városi rendezvényeinek rendszeres fellépője. Miskolcon 2017 márciusában Háry János keresztmetszetben énekelt, mint Háry János. Magán úton Baghy Emília növendékeként kezdett énekelni, a zeneművészeti egyetemre Keönch Boldizsár tanár úr felkészítésével sikerült felvételt nyernie. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében Dr. Szüle Tamásnál tanult énekelni és az ő felügyelete alatt diplomázott le, ezután felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karára. Immár opera-ének mesterszakos hallgató Andrejtsik István növendékeként.

    

Örzse – Baranyai Anett

fénykép

Székesfehérváron született. Kislányként családjával Polgárdiban lakott, ahol megkezdte zenei tanulmányait. Először zongorázni tanult. A hangszernek köszönhette, hogy zenei hallása gyorsan fejlődött. Pár év elteltével rájött, hogy imád énekelni, és ezzel szeretne komolyabban foglalkozni. Tanárai nagyon muzikálisnak tartották. Ők és szülei tanácsára felvételizett, és az általános iskola 5. osztályától már a székesfehérvári Kodály iskolába járt, egészen az érettségiig. Rengeteg fiatalkori élménye kötődik ehhez az intézményhez: kórusversenyek, éneklő ifjúság, kamara és kórus koncertek, külföldi kórusfesztiválok, az együttzenélés öröme!

2006-ban felvették a Miskolci Egyetem Zeneművészeti karára, magánének szakra, ahol 2010-ben végzett, Magyar Gabriella növendékeként. Ezután jött még egy mesterképzés ugyan itt, ekkor már Szüle Tamás volt az énekmestere. 2010-től a Miskolci Nemzeti Színház énekese, és hangképzője.

Eddigi legkedvesebb szerepei: Bánk bán - Melinda, A bűvös vadász - Aghata, Figaro házassága - Suzanne, Szerelmi bájital - Adina, Bohémélet - Musette, Sullivan: Esküdtszéki tárgyalás – Angelina.

Gyerekkori élménye a Háry János kapcsán: 2001-ben a nádasdladányi Nádasdy- kastélyban Ütő Endre rendezésében, a Polgárdi Clara Voce vegyeskarral megvalósult Kodály daljátéka, amibe még az egyik kisherceget énekelte.

Jelenleg a munkája Miskolcra köti, de természetesen fiatal énekesként vágya, hogy minél több helyre eljuthasson énekelni.  Szereti az igényesen megírt zenéket, legyen az bármilyen műfaj, arra törekszik, hogy ezeket mindig hitelesen tudja átadni. Nagyon megtisztelő számára, hogy a szülővárosában énekelhet és játszhat!

 

A császárné - Nagy Ida IMG_6240

Nagy Ida énekes, karvezető, nyelvtanár és édesanya. Sokfelé ágazó érdeklődését gyermekként a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI összművészeti nevelése táplálta. Konzis évei Budapesten a régizene szeretetét erősítették meg benne Lax Éva vezetése alatt.

Színpadi sikerei közül a legfrissebb Jonathan Dove kortárs brit zeneszerző "Tóbiás és az angyal" című operájának magyar bemutatója Edna szerepében. A Csíkszerda közösségi improvizációs kórus révén a karvezetésbe és alkotásba is belekóstolt, legutóbb a "Judit és a Kékszakállú" című teltházas előadással.

Mindeközben Waldorf-pedagógusként a hangok varázslatos világának segítségével nevel kisebbeket és nagyokat az élet szeretetére, akár tanulás, akár együtt zenélés az aktuális feladat.

 

Mária Lujza - Molnár Eszter DSC_2958

A székesfehérvári Kodály Zoltán iskolában végezte az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait, így még nagyobb öröm volt számára, hogy részese lehet a produkciónak. Tanulmányait olyan neves tanárok segítették, mint Kertesi Ingrid, Schöck Atala, Bátori Éva, Szinetár Miklós, Kocsár Miklós. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Oratórium- és dalénekművész szak végzős hallgatója.

Főbb szerepei: Erkel Ferenc: István király - Crescrimira, W. A. Mozart: Don Giovanni - Zerlina, Szöktetés a szerájból – Blonde

Énekversenyek nyertese, több különdíj birtokosa. Sokat énekel és foglalkozik a XX sz.-i és kortárs zenével. Az éneklés mellett fontosnak tartja a klasszikus zene népszerűsítését fiatalok körében. Művész kollégáival egy egyesület alapításán munkálkodnak, aminek céljai között szerepel a felnövekvő generáció bevezetése a komolyzene világába. Mindezt mozgás improvizáció és élmény foglalkozásokon keresztül teszik. Elgondolása szerint Kodály Zoltán Háry János című műve is ezt a célt szolgálja.

 

Marci bácsi – Rezsnyák Róbert

rezsyák

 

A székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakán végezte tanulmányait, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Keönch Boldizsár segítségével magánének – művésztanát szakon végzett, majd Kovalik Balázs vezetésével operaénekes diplomát szerzett.

Részt vett Marton Éva, Kováts Kolos, Hamari Júlia művészek kurzusain.

A Magyar Wagner Társaság szervezésében 2003 decemberében megrendezésre került meghallgatáson elnyerte a Bayreuthba szóló ösztöndíjak egyikét.

2004 óta a Magyar Állami Operaház állandó vendégművésze

Főbb szerepek: Bizet: Carmen – Morales, Donizetti: Szerelmi bájital – Belcore, Mascagni: Parasztbecsület – Alfio, Puccini: Bohémélet - Marcello, Schaunard  Ránki Gy.: Pomádé király új ruhája – Béni, Rossini: A sevillai borbély – Figaro, Verdi: Traviata - D'Obigny márki 

 

Kodály Zoltán daljátékának november 6-i koncertjére jegyek kaphatók a www.arso.hu oldalon, a Fehérvári Jegyirodában és a Vörösmarty Színházban a zenekar új jegypénztárában.