A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Bemutatjuk a Parlami est olasz szólistáit

Francesca Taverni – Musicalénekes, színművész, táncművész

 

DSCF3000

Firenzében született, musicalt és táncművészetet tanul, majd diplomát szerez Londonban (Royal Academy of Dancing di Londra (A.R.A.D). További művészeti performance mesterképzéseken csiszolja tehetségét olyan hírességek mellett, mint Larrio Ekson, Jean Marc Boitiere, Matt Mattox, Virgilio Sieni. Számos nemzetközi kvalifikációs versenyen vesz részt, köztük díjat nyer a vicenzai “Spazio Danza” versenyen a “Romeo, Giulietta e Desdemono” produkcióval (1990), közönségdíjas és kritikusok díjasa a “La zanzara d’oro”, fiatal énekesek dalversenyén (Bologna 1991).Szoprán szolistája a “Plantation Sound Chorus”, a “ Sara Sheppard Spirituals”,a “Garden House” (rap & soul), “Jacid” (acid jazz), és a “Nice2B3” bandnek, alapítója a “poptól a musicalig” arculatú Biancaluce Quartet-nek.

A Blues-, jazz-, soul énekesi tapasztalattal, az ambiciózus fiatal színész-énekes-tánctehetségre felfigyel a musicalvilág, gyorsan ível karrierje a legjelesebb itáliai és európai musicalekszínházak színpadain. Fellép egyebek között a “Szombat esti láz” Annette szerepében, a musicalvilág ismert színészeiből álló cast tagja a Milánói Nemzeti Színház “Nights on Broadway” produkciójában, Mary Magdalene a “Jesus Christ Superstar”-ban, Maureen a Pavarotti International Production “Rent”előadásaiban, Grizabella, Bombalurina, Gumbie, Jellylorum, Elektra és Tantomile a “Cats”-ban (Berlin), és a 2010-11 teljes évadban a Stage Entertainment, Italia Produktion meghívására – Róma és Milánó jeles színpadain – Donna szerepét alakítja a “Mamma Mia!” világsikerű musicalben. Fellép a “Next to Normal” (2015) és a “Sister Act”(2016) megaprodukciókban.

Musicalt és koreográfiát tanít, mesterkurzusokat vezet neves olasz musical- és táncszínházakban, iskolákban. 2000-ben a Coca Cola felkérésére az országos karácsonyi reklámdal sztár-énekese. A legendás olasz könnyűzene méltó képviselője, hiteles interpretáló énekese. Művészetét 2000 – ben a “Legjobb Női Musical-előadóművésznek Itáliában” odaitélhető IMTA (Italian Musical Theatre Awards) díjjal ismerik el.

 

Fabio Vagnarelli - Színészkomikus, énekes

 

fabio

A bolognai “Gli Oblivion” musicaltársulat állandó tagja. A zenéhez való vonzódása már fiatalon megmutatkozik, korábban mint saxofonista, később énekesként. Pályáját a musical és a színház határozza meg. Diplomamunkáját Perugiában Kommunikáció Szakon készíti Színháztudományi témában, majd zenei diplomát 2007 –ben szerez a Bernstein School of Musical Theatre –nál, melyet mesterképzés követ a Guiford School of Acting – Londonban.

Azonnal meghívást kap a a népszerű zeneműveket paródia-feldolgozásban magas művészi fokon előadó, műfajában Itália-szerte legelismertebb zenei és előadóművészi formáció, a Gli Oblivion társulatba, melynek azóta állandó tagja, fellépő művésze. Fellép a Jekyll & Hyde című musicalben a Teatro Stabile d’Abruzzo-ban, majd koncertezik a MaiFACE Quartettel a Mirabilandia című Musical produkcióiban.

2007-től a “Gli Oblivion” állandó tagjaként számos produkcióban válik híressé hazájában, köztük a “Jegyesek 10 percben” (Manzoni műve nyomán), az “Oblivio Show”és a “The Human Jukebox”produkciókban, majd a 2013-tól teljes színházi évadokat lefedő és jelenleg is , műfajában az itáliai népszerűségi lista élén álló "Othello, a H néma”című (Shakespeare és Verdi művei nyomán, Giorgio Gallone rendezésében) fergeteges sikerű zeneparódia- sikersorozatával, Cassio szerepében. Gyakori vendége a vezető olasz médiáknak (pl. Rai)2015-től tagja az ‘O Sole Trio” és a “Preludio Pop Trio” formációknak. Magyarországon nagy sikerrel koncertezik 2016 /17 nyarán a Denis Biancucci vezetésével vendégszerepelt ‘O Sole Trio “Arrivederci Róma!” “Piazza Grande..Főtér olasz módra” ill. ”Azzurro” produkciókkal.

 

Denis Biancucci - Zongoraművész, karmester    

 

biancucci                                

A Bolognai Konzervatóriumban szerzett diplomát. További tanulmányokat folytatott a londoni ‘Guildhall School of Music and Drama’ –ban és a Trentoi Konzervatóriumban, ahol Jazz-szakon is diplomát szerzett. 1° díjas Párizsban, a “Concours Musical de France” Ginette Gaubert zongoristaversenyen. Széleskörű repertoárjával - a klasszikus zenétől a kortárs zenéig és a jazz-ig - nemzetközi hírnévre tett. Interpretációjában több felvétel készült a RAI olasz közszolgálati televízió, valamint a filmvilág jeles képviselői, köztük Ennio Morricone felkérésére. Karrierjét fellépések és turnék sora alakította hazájában és nemzetközi pódiumokon, Európa-szerte ( pl. a Bécsi Konzerthause, a Párizsi Opera Comique) és valamennyi kontinensen. Magyarországon, számos alkalommal koncertezett a Zsolnay Kulturális Negyed, Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, Szeged - Muzsikáló Udvar, Szentendrei Teátrum és Nyár, Győri Barokk Fesztivál, Sopron – Liszt Ferenc Centrum, és a Gödöllői Grassalkovich-Kastély színpadán, gyakori fellépő művésze a Keszthelyi Festetics-Kastélynak.

Művészeti vezetője és zongoristája a Straviarte Phora Quartett és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kooprodukcióban sikerre vitt nagyszabású koncertjének „Parlami d’Amore” (Székesfehérvár,2017 Június 30)

Közreműködött a Modenai Orazio Vecchi Konzervatórium „Musica Vocale Extra-Colta”, L. Pavarotti nevével fémjelzett projektjében. Elsőbillenytűsként dirigálta a Római Teatro Brancaccio musicalszínház és a Milánói Teatro Nazionale zenekarát a Stage Entertainment produkciós managment világsikerű musical-előadásaiban a “Mamma Mia”, “A szépség és a Szörnyeteg” és a“Szombat esti láz mega-produkciókban. Zenei konzulense és zongoristája a hazájában rendkívül népszerű “Gli Oblivion” zeneparódia formációnak, a sikercsúcsokat döntögető “Othello a “H” néma” című musicalben. Elnökségi tagja a Cento-Ferrarai Teatro G.Borgatti Színházi Alapítványnak. Fellépései mellett musicalt tanít Milánóban. Zenei vezetője és zongorművésze a Giorgio Casciarrival, Alessandro Goldonival ill. Domenico Meninivel alkotott Duo, továbbá a “Preludio Duo/Trio/Quartett”, a “Straviarte Phora” és az “O Sole Trio” formációknak.