A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Bemutatkozott az Ars Oratoria Kamarakórus

BAROKK PASSIÓVAL MUTATKOZOTT BE AZ ARS ORATORIA KAMARAKÓRUS

Buxtehude Membra Jesu nostri című barokk passiójával mutatkozott be pénteken este Székesfehérvár új kórusa a Szemináriumi templomban. Az Ars Oratoria Kamarakórus nyitókoncertjét Pad Zoltán Liszt-díjas karvezető vezényelte, és neves, Fehérvárról származó szólisták léptek fel.

 1

Az első este közönségét ifj. Major István zenekarigazgató köszöntötte, óriási jelentőségűnek nevezve a professzionális kórus megalakulását. Felidézte, hogy amikor négy éve önállóvá válhatott az évszázados múltra visszatekintő együttes. Azt mondta, a város döntése óriási jelentőségű volt – ahogyan az is, hogy ma egy új, hivatásos énekesekből álló, professzionális kórus mutatkozhat be, amelyből az országban is csak néhány működik. Az igazgató megköszönte a város és a zeneszerető közönség bizalmát, támogatását, és kellemes estét kívánt a szakrális darabhoz.

A csodálatos barokk passiót neves Székesfehérvárról származó szólistákkal adták elő: Jónás Krisztina és Ballabás Aliz szopránt, Csapó József kontratenort, Marosvári Péter tenort, Rezsnyák Róbert baritont énekeltek. A kórus felkészítésében Radics Éva karnagy működött közre.

A húsz fős együttessel legközelebb májusban találkozhatunk majd, amikor amatőr kórusokkal együtt adnak koncertet. A rendezvényen ott volt Brájer Éva és Róth Péter alpolgármester, több önkormányzati képviselő, intézményvezetők és a város zenei életének szereplői.

2

forrás: www.szekesfehervar.hu szöveg: Fraller Ildikó, fotó: Simon Erika