A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Carmina Burana

O Fortuna velut luna… Carl Orff legendás műve, a Carmina Burana ismét felcsendül Székesfehérváron

Az idén megalakult Ars Oratoria Kamarakórus nagysikerű márciusi bemutatkozását követően máris itt a folytatás, 2019. május 8-án 19.00 órától Carl Orff remekművét hallhatjuk a Szent István Teremben, a város kórusainak előadásában (Ars Oratoria Kamarakórus, Alba Regia Vegyeskar – karnagy: Kneifel Imre, Kodály Zoltán Iskola Gyermekkórusa – karnagy: Kneifel Imre). A felkészülést most is Radics Éva segíti, az eseményen vezényel Pad Zoltán, Liszt-díjas karvezető.

Ars_Oratoria_Kamarakorus_nyitokoncert-7

Az est különlegessége, hogy Carl Orff életművének legjelentősebb darabja most egy különleges, maga a zeneszerző által áthangszerelt, ritkán hallható változatban hangzik fel, ahol a zenekart két zongora és ütőhangszeres játékosok helyettesítik.

A zenetörténet egyik legnépszerűbb darabja a középkori világi énekeket feldolgozó mű, amelyet a német zeneszerző 1935-36-ban írt. Az eredeti gyűjteményből kiválasztott 24 dalra komponálta a kantátát. A Carmina Buranának nincs története, a világot mozgató erőt, az életörömöt állítja a középpontba. A mű a szerelemről, a kikeletről, az ifjúságról, a természet megújulásának élményéről szól. Orff zenéjének egyik fő vonzereje a ritmus, ezen kívül csak a melódia a fontos. Dallamai a szívig hatolnak, a múlt álmába repítenek, bár kevéssé emlékeztetnek középkori muzsikára. Időtlen zene, amely megragadja a változó világot.

carl-orff-2-696x391

A jegyár 1900 forint. Jegyek a Zenekar jegypénztárában, a Fehérvári Jegyirodában és a www.arso.hu oldalon keresztül kaphatók.