A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Díszpolgári cím

Városunk Díszpolgára lett Drahos Béla fuvolaművész, karmester

  

Székesfehérvár Önkormányzata a Városháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartott augusztus 20-án. Az ünnepségen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

 

diszjo

 

A város a kitüntetések egyikét Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas fuvolaművész-karmesternek adományozta, a Székesfehérváron folytatott közel két évtizedes művészeti tevékenysége elismeréseként. A méltatásban elhangzott, hogy Drahos Béla a város kulturális életének meghatározó egyénisége, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként Székesfehérvár zenei életét korábban soha nem látott és tapasztalt színvonalra emelte. Tanári pályája során számos fiatal tehetség kibontakozását segítette. Igényes karmesteri és menedzseri munkájának köszönhetően, kezei alatt a zenekar mérhetetlen szakmai fejlődésen ment keresztül, ami megalapozta az önálló intézménnyé válást is. Székesfehérvár Önkormányzata a városban hosszú éveken át végzett zeneművészeti és zeneoktatási munkájáért mondott köszönetet a díszpolgári címmel.

 

aug20_unnepi_kozgyules_cds_8500

 

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar minden jelenlegi és korábbi művésze és munkatársa nevében szívből gratulálunk a megtisztelő díjhoz!

 

fotó: Bácskai Gergely