A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Fantasztikus folytatás - Parlami koncert a Városház téren

PARLAMI D’AMORE - BESZÉLJ NEKEM A SZERELEMRŐL


Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Dubóczky Gergely vezető karmester vezényletével és a meghívott kiváló szólisták, Francesca Taverni, Fabio Vagnarelli, Denis Biancucci zongoraművész és Cristian Alberghini zeneszerző, ez évben is varázslatos nyáresti koncerttel varázsolták el a nagyérdeműt, zenével koronáztak a Városház téren.
 1


Beszélj nekem a szerelemről, a parlami d’amore kifejezés tükör fordítása, amely nem tükrözi hűen azt a fergeteges, mediterrán hangulatú produkciót, amelyet szombat este láthatott-hallhatott a Városház tér közönsége.

2

A vendégművészek és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igényes crossovert varázsolt a színpadra, amelyben az olasz opera irodalom remekművei a szalonrománccal, a nápolyi dal, a filmzenével, a bravúros bel canto pedig a legendás Sanremo fesztivál győztes örökzöldjeivel karöltve idézte meg Itáliát, a maga utánozhatatlan, egyedi történeteivel. Megjelent az örök város – sajátos romantikájával, a jól ismert mediterrán tájak, a legendás és hamisítatlan olasz helyszínek. Az olasz operák ünnepelt miliőjétől, a Vespa-k és a Fiat Cinquecento-k nosztalgikus világáig kalauzoltak el bennünket a virtuóz előadásban, Francesca Taverni - ének, Fabio Vagnarelli - ének, Denis Biancucci - zongoraművész, Cristiano Alberghini - zeneszerző, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában, Dubóczky Gergely dirigálásával. Az esten felcsendült Rossini, Verdi, Mascagni és a kortárs Cristiano Alberghini nagy ívű, korszakos muzsikája, s mellette teret kaphattak a könnyed olasz dallamok, mindaz, ami a latin temperamentumot jellemzi, megannyi érzelem, a ringó nyártól, a vakmerő kalandokon át, Gianni Morandi valaha volt legszebb daláig, amiben térden állva jön hozzánk. Elegánsan, csillagfénnyel búcsúzott a június, a klasszikus zene szerelmeseitől.

 

forrás: www.szekesfehervar.hu Vakler Lajos, fotó: Simon Erika