A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Húsvéti hangverseny a Szent Imre Templomban

"Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!" címmel húsvéti hangversenyt adott az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szerdán este. A Szent Imre templomban az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Kórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus lépett fel, Kersák Edinától szoprán szólót hallhattunk, orgonán pedig Tóka Szabolcs működött közre. 

 

 

Újabb komolyzenei csemegével örvendeztette meg a közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A hangversenyen Joseph Haydn 44. e-moll, "Gyász" szimfóniája, valamint Missa brevis Sancti Joannis de Deo, "Kis orgonamise" című műve csendült fel, a koncerten Drahos Béla vezényelt. 

 

 

A Gyász szimfónia rendkívül közel állt Haydn-hoz, kifejezett kívánsága volt, hogy az e-moll „Gyász” szimfónia lassú – Adagio – tétele hangozzon el temetésén. A másik mű, a "missa brevisek" közé tartozik, egyik legfőbb jellegzetessége a tömörség. Annak érdekében, hogy a liturgikus szövegek előadásával minél hamarabb végezzenek, egyes esetekben a különböző szólistákkal más-más szöveget énekeltettek. A tömör megfogalmazás következtében ezeknek a miséknek a hangszerelése igen szerény.

 

A "Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!" című húsvéti koncerten közreműködött az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Kórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus, szólót énekelt Kersák Edina szoprán, orgonán pedig Tóka Szabolcs működött közre. 

Forás: http://kultura.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_168950#_