A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Mesterkurzus

Holger Groh, a Bécsi Zongoraötös első hegedűse, a Bécsi Trombitások és Vonósok koncertmestere, a Bécsi Virtuózok és a Bécsi Filharmonikusok tagjaiból 2002-ben alakult Steude-kvartett közreműködője. Hangfelvételei között több mű ősbemutatója is szerepel, szólistaként több zenekarral – például a Bécsi Bach-szólistákkal, a Grazi Szimfonikusokkal – szerepelt már.

Wolfgang Härtel Grazban végezte zenei tanulmányait, első szerződése a bécsi Volksoperhez kötötte, ahol szólócsellista volt. Majd a Staatsoper tuttistája lett, számos alkalommal vett részt a világszerte közvetített újévi hangversenyben. Egyfajta pozitív idegesség előzi meg ilyenkor a fellépését: „csodálatos dolog abban a tudatban játszani, hogy zenénket az egész világon hallgatják” – nyilatkozta egy alkalommal. „Feszült vagyok, de egyáltalán nem kellemetlen feszültség, amit érzek.”

Herbert Maderthaner muzsikus családban nevelkedett, először édesapja fúvós zenekarában klarinétozott, ám annyira magával ragadta az oboa hangzása, hogy 15 évesen hangszert váltott. 2005-ben a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarához szerződtették, ám hamarosan próbajátékra ment a Staatsoper zenekarához, ahol 2010 óta második oboista és angolkürtös. Nagyon erősen kötődik a kamarazenéhez, több formációban is dolgozik, fellép a Bécsi Virtuózokkal, 2008 óta a Theophil Ensemble tagja.

Sophie Dartigalongue gitár- és klarinét-tanulmányokkal kezdte zenei pályafutását és 12 évesen váltott fagottra. A lyoni Conservatoire National Supérieur növendéke lett, majd 2011-től a Berlini Filharmonikusok Karajan-akadémiájára nyert felvételt. Egy évvel később a Berlini Filharmonikusok szóló-kontrafagottistája lett; 2015 óta a Staatsoper szólófagottosa. Számos versenygyőzelmet mondhat magáénak, a legrangosabb zenekarok kérik fel szólistának, 2013 óta mesterkurzusokat tart Japánban, Argentínában, Spanyolországban és Portugáliában. 2014 óta a legnevesebb fagottot készítő cég „arca”: Püchner-művész. 2017 október 3-án a Müpában is eljátszotta ugyanezt a darabot, amikor a Bécsi Filharmonikusokat Zubin Mehta vezényelte.

mesterkurzus2018NKA

KIÍRÁS ÉS JELENTKEZÉSI LAP

LETÖLTÉS